Wijken in Spijkenisse - Kompas Makelaars wijst de weg
Onze klanten beoordelen ons met een 9,4
Header

Wijken in Spijkenisse

Wijken in Spijkenisse

Spijkenisse Centrum

Met ons kantoor in het centrum van Spijkenisse, weet Kompas Makelaars als geen ander, deze stad bruist! Van gezellige winkelstraten tot het vernieuwde stadscentrum met diverse winkels, restaurants en terrassen. Ook zijn er een moderne bibliotheek en een groot theater gebouwd, waardoor in Spijkenisse aan alle behoeften wordt voorzien. Toch zijn het niet alleen de winkels, de uitgaansgelegenheden en de culturele voorzieningen die het centrum van Spijkenisse aantrekkelijk maken. Ook de architectuur is een factor van betekenis. Bij de recente vernieuwing en uitbreiding van het stadshart, zijn diverse appartementen aan het woningaanbod toegevoegd, terwijl het centrum ook vele rustige buurtjes met stads- en eengezinswoningen kent. Voor ieder wat wils dus!

Spijkenisse De Akkers

Een stad in de stad. Zo zou je De Akkers, lange tijd de grootste wijk van Spijkenisse, kunnen omschrijven. Vooral als je naar het voorzieningenaanbod kijkt. Met het grote winkelaanbod, een gezondheidscentrum, een sporthal, diverse scholen en een eigen metrostation is het goed wonen in De Akkers. Het woningaanbod van Kompas Makelaars in deze wijk, vooral bestaande uit eengezinswoningen en maisonnettes, is dan ook zeer ruim. Daarnaast zijn de meeste huizen in De Akkers aantrekkelijk geprijsd, waardoor vooral starters deze wijk weten te vinden.

Spijkenisse De Elementen

Wie een appartement met uitzicht over het water zoekt, zit goed in De Elementen. Maar je kunt er ook terecht voor een heerlijk huis met een tuin. Riante eengezinswoningen, tweekappers en vrijstaande huizen in jaren ’30 stijl, maar ook moderne appartementen in één van de woontorens aan de Oude Maas. Kompas Makelaars biedt het allemaal in De Elementen, de nieuwste wijk van Spijkenisse. Bovendien vind je deze wijk op slechts een paar minuten fietsen van het stadscentrum. Ideaal wonen dus!

Spijkenisse De Hoek

Woon je graag centraal en ben je op zoek naar een betaalbare woning? Dan zit je goed in De Hoek! Deze wijk, genoemd naar een knik in de Malledijk, ligt op loopafstand van het centrum van Spijkenisse, met diverse winkels, talrijke restaurants, de nieuwe bibliotheek, het nieuwe theater en de weekmarkt. Aan de andere kant van De Hoek vind je oneindige weilanden en uiteindelijk het schitterende natuur- en recreatiegebied Bernisse. Kortom, het is heerlijk wonen in De Hoek, waar Kompas Makelaars vooral eengezinswoningen en maisonnettes biedt in rustige, woonerfachtige buurten.

Spijkenisse Gildenwijk

In Gildenwijk, pal naast metrostation Spijkenisse Centrum, woon je super centraal en tóch heel betaalbaar. De nabijheid van metrostation en stadscentrum heeft gezorgd voor een hoge bebouwingsdichtheid, waardoor zo veel mogelijk mensen kunnen profiteren van deze voorzieningen en de wijk een écht stedelijke uitstraling heeft gekregen, passend bij die plek. Toch ontbreekt het in Gildenwijk niet aan groen, met diverse parken en de prachtige kinderboerderij De Trotse Pauw om de hoek.

Spijkenisse Groenewoud

Groenewoud is een wijk met twee gezichten. Aan de ene kant van de Eikenlaan vind je vooral gestapelde bouw, nog niet zo lang geleden helemaal vernieuwd. Aan de andere kant vooral eengezinswoningen, met hier en daar gouden randjes met riante bungalows. Kenmerkend voor de wijk is de ruime opzet en het vele groen. Aan de randen van Groenewoud vind je vele langgerekte parkstroken die de wijk als het ware omarmen. De grootste parkstrook ligt aan de noordzijde, richting metrostation Spijkenisse Centrum. Deze strook is altijd vrij van bebouwing gebleven om ruimte te houden voor een treinverbinding met Rotterdam. Die trein kwam er nooit, en dus werd de strook een prachtig park. In Groenewoud biedt Kompas Makelaars diverse woningen voor diverse doelgroepen: van starters tot senioren en van singles tot gezinnen.

Spijkenisse Maaswijk

Maaswijk, één van de nieuwste wijken van Spijkenisse, is gebouwd volgens de inzichten van de 21e eeuw: functionaliteit, orde en overzicht. Hoewel Maaswijk relatief weinig hoogbouw kent, oogt de wijk grootstedelijk. Dat komt door de lange lanen, de verre doorzichten en de moderne architectuur van de woningen en het winkelcentrum. Ook de diverse voorzieningen, zoals scholen, sportvoorzieningen en zorgvoorzieningen, maken Maaswijk een zeer populaire plek om te wonen. Kompas Makelaars biedt dan ook diverse woningen in Maaswijk, van riante rijwoningen en tweekappers tot vrijstaande huizen en appartementen. Allemaal in een (iets) hoger prijssegment.

Spijkenisse Schenkel

Met Schenkel, een wijk die in de jaren ‘90 is gebouwd, richtte Spijkenisse voor het eerst het gezicht naar de Oude Maas. In Schenkel vind je eengezinswoningen, maar ook prachtige appartementen in stijlvolle woontorens aan de rivier. Bijzonder zijn de hoogteverschillen, die de wijk extra aantrekkelijk maken. Bovendien is bereikbaarheid van de wijk een plus, want via de Schenkelweg ben je in een mum van tijd de stad uit. Kompas Makelaars heeft dan ook een ruim woningaanbod in Schenkel, voor zowel gezinnen als voor ouderen.

Spijkenisse Schiekamp-Hoogwerf

Met een mix van betaalbare appartementen en eengezinswoningen is Schiekamp-Hoogwerf in trek bij jong én oud. Wonen in deze wijk is aantrekkelijk voor starters en jonge gezinnen, en ook ouderen die gelijkvloers willen wonen kunnen er terecht. Schiekamp-Hoogwerf is ontstaan in de jaren ’60 en gebouwd volgens de ideeën uit die tijd: brede wegen, veel ruimte en veel groen. Bovendien is de ontsluiting uitstekend. Schiekamp-Hoogwerf ligt aan de Groene Kruisweg, waardoor je in een mum van tijd op de A15 bent.

Spijkenisse Sterrenkwartier

In Sterrenkwartier is het heerlijk rustig wonen. In deze weids opgezette wijk met brede straten en groene parken, wisselen appartementen en eengezinswoningen elkaar af. De rust en ruimte in combinatie met de vele voorzichtigen die winkelcentrum Sterrenhof biedt, trekt een mooie mix van gezinnen en ouderen aan. Wil jij ook op zo’n heerlijke plek in Spijkenisse wonen? Neem dan contact op met Kompas Makelaars.

Spijkenisse Vierambachten

Veel gunstiger dan in Vierambachten kun je niet wonen. Aan de ene kant is het centrum van Spijkenisse, met diverse winkels, talrijke restaurants, de nieuwe bibliotheek, het nieuwe theater en de weekmarkt. Aan de andere kant vind je oneindige weilanden en uiteindelijk het schitterende natuur- en recreatiegebied Bernisse. Vierambachten is één van de jongere wijken van Spijkenisse, met veel moderne eengezinswoningen, stijlvolle appartementen en een aantal atelierwoningen, die uitermate geschikt zijn om wonen en werken te combineren. Houd het woningaanbod van Kompas Makelaars goed in de gaten, want ook in deze wijk krijgen wij regelmatig leuke woningen in de verkoop.

Spijkenisse Vogelenzang

Vogelenzang wordt ook wel de parkwijk van Spijkenisse genoemd. Dat heeft alles te maken met het gelijknamige park aan de noordkant van de wijk. Park Vogelenzang is niet zomaar een park. Het wordt namelijk natuurvriendelijk beheerd: planten en dieren mogen er hun gang gaan. Gelukkig is dit natuurschoon niet alleen bestemd voor een exclusief publiek. Integendeel, de woningen in Vogelenzang - vooral eengezinswoningen, een paar twee-onder-één-kapwoningen en wat bungalows - zijn heel betaalbaar.

Spijkenisse Vriesland

De wijk Vriesland is eigenlijk het kleine zusje van De Akkers. Het woningaanbod van Kompas Makelaars in deze wijk, vooral bestaande uit eengezinswoningen en maisonnettes, is dan ook vergelijkbaar. Daarnaast zijn de meeste huizen in Vriesland vriendelijk geprijsd, waardoor vooral starters deze wijk weten te vinden. Als je in Vriesland woont, maak je gebruik van veel voorzieningen in De Akkers, zoals winkels, scholen en de metro. Bovendien is de zuidwestelijke rand van Vriesland écht een A-locatie. Je kijkt uit over weidse weilanden, met in de verte het pittoreske witte kerkje van Simonshaven.

Spijkenisse Waterland

In Waterland woon je letterlijk in het veen! De wijk Waterland is in de jaren ’70 gebouwd rondom water en dijken, en bestaat inmiddels grotendeels uit woonerven waarvan de naam eindigt op –veen. Van Beverveen tot Snoekenveen en van Salamanderveen tot Baarsveen. In deze wijk biedt Kompas Makelaars een breed scala aan betaalbare eengezinswoningen. Dat in combinatie met de goede voorzieningen, maakt Waterland een zeer gewilde wijk om te wonen.

Neem contact met ons op