Kompas Makelaars, de eerste duurzame makelaar van Spijkenisse
Onze klanten beoordelen ons met een 9,4
Header

Kompas, de duurzame makelaar.

Verduurzaming

Energiezuiniger wonen? Kompas wijst de weg, óók als duurzame makelaar.

Het energieverbruik van woningen is een veelbesproken onderwerp. In veel woningen is weinig of zelfs nog niets gedaan aan energiebesparende maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Zonde, want verduurzamen heeft veel voordelen. Zo gaat je wooncomfort omhoog, je energierekening omlaag én draag je bij aan een beter milieu.

Kompas kan, in samenwerking met onze energieadviseur, een compleet plaatje schetsen van de huidige én de gewenste energetische situatie van jouw woning. We bekijken welke energiebesparende maatregelen je zou kunnen nemen, passend bij jouw woning en wensen. Denk hierbij aan isolatie, warmtepomp en zonnepanelen. Ook bekijken we welke vergunningen eventueel nodig zijn bij het uitvoeren van de maatregelen.

Naast inzicht in de huidige situatie, bekijkt onze adviseur ook wat de investeringskosten zijn van de verschillende energiebesparende maatregelen. Daarbij wordt per maatregel de terugverdientijd berekend, oftewel de tijd die het duurt voordat je de investering hebt terugverdiend via een lagere energierekening. Het advies is volledig afgestemd op jouw woning, jouw wensen en jouw doelen op het gebied van energiebesparing. Tot slot zetten we de verschillende subsidieregelingen op een rijtje die voor jou van toepassing zijn.

Onze in-house financieel adviseur kan je vervolgens helpen met het kostenplaatje. Zo zijn veel woningen in waarde gestegen en kun je die overwaarde benutten om je huis te verduurzamen. Heb je niet voldoende overwaarde of wil je geen eigen geld gebruiken, dan kun je ook geld lenen. Je hypotheeklasten gaan dan wel omhoog, maar je energierekening gaat omlaag. Bovendien stijgt de waarde van je woning, omdat de vraag naar duurzamere woningen toeneemt en het aanbod ervan beperkt is. Sterker nog: als je niet verduurzaamt, zou dat wel eens voor een waardedaling kunnen zorgen. Op naar dat energielabel A dus!

Wil jij meer weten over verduurzamen? Neem dan contact met ons op! Want van verkoop, aankoop tot taxatie en van hypotheekadvies tot energieadvies, bij Kompas vind je alles onder één dak!

Duurzaam

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.