Is dit het juiste moment om te verkopen?
Onze klanten beoordelen ons met een 9,4
Header

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op de woningmarkt.

Is dit het juiste moment om te verkopen?

Nu de hypotheekrente steeds verder stijgt en het woningaanbod toeneemt, vraag je je misschien af, is dit wel het juiste moment om mijn woning te verkopen?

Uit cijfers van makelaarsvereniging NVM van het derde kwartaal van 2022 blijkt inderdaad dat de woningmarkt wat rustiger en ruimer wordt. Toch is er nog lang geen sprake van een “normale” markt.

Lana Gerssen, waarnemend NVM-voorzitter, vakgroepvoorzitter wonen en makelaar: “De cijfers van het derde kwartaal 2022 wijzen erop dat de extreem verhitte markt van de afgelopen 1,5 jaar een keerpunt heeft bereikt. Daarbij is de prijsdaling die we nu van kwartaal op kwartaal hebben gemeten relatief bescheiden, afgezet tegen de extreme prijsstijgingen van de afgelopen kwartalen. 

Toch zijn we nog ver verwijderd van een normale markt. Daarvoor is het aanbod, zowel in aantal als soorten woningen, nog zeker niet toereikend. De invloed van de gestegen hypotheekrente, de torenhoge energiekosten en inflatie halen wel de gekte uit de markt. We zien, gegeven de grote regionale verschillen, dat het groeiende woningaanbod en een daling van de gemiddelde verkoopprijs de koopwoningmarkt wat vriendelijker maakt. De keuzemogelijkheden voor kopers nemen toe met meer aanbod op de markt. Dat kan ook de starter op de woningmarkt helpen. De markt komt nu duidelijk in beweging en in deze veranderende markt is een professionele ondersteuning bij verkoop of aankoop juist van belang. Onze aankoopmakelaars en verkoopmakelaars kunnen hier hun waarde voor kopers en verkopers bewijzen.”

Kortom, heb jij vragen over de verkoop van je woning, neem dan contact met ons op. Want óók in deze markt denkt Kompas graag met je mee en vaar je met ons gegarandeerd de juiste koers.

Guusje

Geschreven door

Guusje van Gils - De Haas

Marketeer bij Kompas

Neem contact op
Is dit het juiste moment om te verkopen?